آكادمي ماهر آكادمي ماهر .

آكادمي ماهر

بهترين منابع آموزش اتوماسيون زيمنس كدامند؟‌‌

براي يادگيري آموزش اتوماسيون زيمنس، منابع متعددي در دسترس هستند كه هر يك مزاياي خاص خود را دارند. كتاب‌هاي آموزشي تخصصي زيمنس از جمله منابعي هستند كه به صورت جامع مباحث تئوري را پوشش مي‌دهند. ويدئوهاي آموزشي نيز با ارائه تصويري و عملي، درك بهتري از مفاهيم فراهم مي‌كنند. دوره‌هاي آنلاين و حضوري زيمنس، فرصتي مناسب براي تعامل مستقيم با اساتيد و ديگر فراگيران فراهم مي‌كنند. كارگاه‌هاي عملي نيز با ارائه تمرين‌هاي كاربردي، تجربه‌اي عملي و عميق از كار با تجهيزات زيمنس ارائه مي‌دهند. انتخاب منابع مناسب بسته به نيازها و سطح آگاهي فرد متغير است. در ادامه به بررسي دقيق تر منابع آموزشي زيمنس ميپردازيم

آموزش‌هاي آنلاين و دوره‌هاي رايگان زيمنس

در عصر ديجيتال امروزي، دسترسي به منابع آموزشي رايگان زيمنس از طريق اينترنت به راحتي ممكن شده است. اين دوره‌ها يك فرصت بي‌نظير براي افرادي است كه مي‌خواهند اصول و مباني زيمنس را بدون پرداخت هزينه ياد بگيرند.

دوره‌هاي آنلاين رايگان عموماً شامل ويديوهاي آموزشي، جزوات و مطالب خواندني هستند كه توسط متخصصين و اساتيد معتبر در اين زمينه تهيه شده‌اند. از مزاياي اين دوره‌ها مي‌توان به دسترسي ساده و امكان يادگيري در هر زمان و مكاني اشاره كرد.

برخي از اين منابع شامل پلتفرم‌هاي آموزشي آنلاين مانند يوتيوب و يودمي، وبينارها و كارگاه‌هاي تخصصي آنلاين و حتي دوره‌هاي اينترنتي رايگان با ارائه گواهينامه مي‌باشند. اگر به دنبال يادگيري مهارت‌هاي پيشرفته‌تر هستيد، دوره آموزش زيمنس ماهر مي‌تواند گزينه‌اي عالي براي شما باشد.

منابع PDF

كتابچه‌هاي عملي و نظري كه به صورت PDF در دسترس قرار مي‌گيرند، منابعي بسيار ارزشمند براي دانشجويان و متخصصان حوزه برق صنعتي محسوب مي‌شوند. اين كتابچه‌ها شامل توضيحات مفصل و مرحله به مرحله درباره مفاهيم، روش‌ها و تكنيك‌هاي متعدد در برق صنعتي هستند.

اين منابع مي‌توانند شامل موضوعاتي مانند طراحي مدارهاي الكتريكي، تكنيك‌هاي تشخيص و رفع خطا در سيستم‌هاي برقي، اصول اتوماسيون صنعتي و بسياري از مباحث ديگر باشند. فايل هاي PDF عملي غالباً با تصاوير، نمودارها و مثال‌هاي كاربردي همراه هستند كه يادگيري مباحث را ساده‌تر و جذاب‌تر مي‌سازند.

براي كسب مهارت‌هاي لازم و تخصصي در اين زمينه، شركت در دوره آموزش زيمنس ماهر مي‌تواند به عنوان يك گزينه مؤثر در نظر گرفته شود. اين دوره‌ها به گونه‌اي طراحي شده‌اند كه بتوانند شما را با جديدترين تكنولوژي‌ها و روش‌هاي پيشرفته در برق صنعتي آشنا كنند.

آموزش‌هاي فني حرفه‌اي و مهارتي

اين روش يادگيري شامل برگزاري دوره‌هاي حضوري در آموزشگاه‌هاي فني حرفه‌اي، كارگاه‌هاي عملي و سمينارهاي تخصصي است. آموزشگاه‌هاي فني و حرفه‌اي در ارائه دوره‌هاي زيمنس تخصص دارند. اين دوره‌ها براي آموزش مهارت‌هاي لازم در زمينه‌هايي مانند آشنايي با plc  زيمنس، دستورات برنامه نويسي به همراه حل مثال هاي عملي، آموزش شبكه صنعتي ، HMI و عيب يابي و نگهداري مي پردازيم

دوره‌هاي تخصصي توسط اساتيد با تجربه ارائه مي‌شوند و به شركت‌كنندگان اجازه مي‌دهند تا دانش فني خود را در محيط‌هاي عملي گسترش دهند. اين دوره‌ها شامل بخش‌هاي نظري و عملي هستند تا دانشجويان بتوانند تئوري را در موقعيت‌هاي واقعي به كار ببرند.

كارگاه‌هاي عملي و تئوري جزء مهمي از برنامه‌هاي آموزشي در آموزشگاه‌هاي فني و حرفه‌اي هستند. اين كارگاه‌ها به دانشجويان فرصت مي‌دهند تا مهارت‌هاي خود را در محيط‌هاي واقعي مانند كار با تجهيزات برق صنعتي تمرين كنند. اين تجربه‌ها به دانشجويان كمك مي‌كند تا فهم بهتري از چالش‌ها و راه‌حل‌هاي موجود در برق صنعتي به دست آورند. با شركت در دوره آموزش زيمنس ماهر، مي‌توانيد اين مهارت‌ها را به طور كامل فرا بگيريد.

وب سايت‌هاي تخصصي

وب‌سايت‌هاي تخصصي آموزش اتوماسيون زيمنس منابعي ارزشمند براي يادگيري مهارت‌هاي مرتبط با اين حوزه هستند. اين وب‌سايت‌ها اغلب دوره‌هاي آنلاين، ويدئوهاي آموزشي و مقالات تخصصي ارائه مي‌دهند كه به كاربران كمك مي‌كند تا با مفاهيم پيچيده اتوماسيون صنعتي آشنا شوند. از جمله مباحثي كه در اين وب‌سايت‌ها پوشش داده مي‌شود مي‌توان به برنامه‌نويسي PLC، سيستم‌هاي كنترل و تكنولوژي‌هاي نوين زيمنس اشاره كرد. كاربران مي‌توانند با استفاده از اين منابع، دانش و مهارت‌هاي خود را به‌روز كنند و در پروژه‌هاي صنعتي كارآمدتر عمل كنند. برخي از اين وب‌سايت‌ها نيز گواهينامه‌هاي معتبر ارائه مي‌دهند.

منابع آموزشي تخصصي و حرفه‌اي آنلاين

آموزشگاه‌هاي آنلاين تخصصي مانند آكادمي ماهر و فرادرس، منابعي مناسب براي يادگيري هستند. آكادمي ماهر در پايان دوره آموزش زيمنس ماهر، مدرك معتبر ارائه مي‌دهد و ويديوهاي آموزشي عملي و كاربردي عرضه مي‌كند. مطالب اين آموزشگاه‌ها به‌روز و مطابق استانداردهاي جهاني است.

براي افرادي كه مي‌خواهند مهارت‌هاي خود در اتوماسيون صنعتي و به صورت تخصصي اتوماسوين زيمنس ارتقا دهند و گواهينامه معتبر دريافت كنند، دوره‌هاي آموزشي آنلاين با گواهينامه گزينه‌اي مطلوب است. اين دوره‌ها محتواي پيشرفته‌تري نسبت به دوره‌هاي رايگان دارند و شركت‌كنندگان با قبولي در امتحانات، گواهينامه معتبر مي‌گيرند كه در رزومه كاري و پيشرفت شغلي تأثيرگذار است.

اين دوره‌ها توسط موسسات آموزشي معتبر و دانشگاه‌هاي مشهور ارائه مي‌شوند و به شركت‌كنندگان امكان توسعه دانش حرفه‌اي را مي‌دهند


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۱ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۱۱:۴۲:۲۰ توسط:آكادمي ماهر موضوع: نظرات (0)

مقره چيست؟

شايد شما هم مقره‌هاي قهوه‌اي رنگي كه به عنوان عايق روي دكل‌هاي برقي نصب شده‌اند را ديده باشيد. اين مقره‌ها جزو اجزاي حياتي در تابلوهاي برق فشار قوي و خطوط انتقال برق هستند و داراي انواع مختلف با كاربردهاي متنوعي مي‌باشند. در اينجا به بررسي انواع مقره برق و كاربردهاي آن خواهيم پرداخت. با ماهر آكادمي همراه باشيد.

مقره چيست؟

سراميك‌ها به دليل مقاومت بالايي كه در برابر جريان الكتريكي دارند، سال‌هاست به عنوان عايق در صنعت برق مورد استفاده قرار مي‌گيرند. مقره برق از سراميك و خاك رس متخلخل به رنگ‌هاي قرمز، قهوه‌اي يا سفيد ساخته مي‌شود و به عنوان پلي بين اجزاي الكتريكي عمل مي‌كند و از عبور جريان‌هاي ناخواسته به زمين جلوگيري مي‌كند.

استفاده از مقره برق از دهه ۱۹۵۰ شايع شد. در ابتدا مقره‌ها از شيشه توليد مي‌شدند، اما به مرور زمان و با توقف توليد عايق‌هاي شيشه‌اي در دهه ۱۹۶۰، مقره‌هاي سراميكي كه ارزان‌تر و بادوام‌تر بودند جايگزين شدند.

مقره برق چگونه عمل مي‌كند؟

انرژي همواره از جسم گرم‌تر به سمت جسم سردتر حركت مي‌كند. در مقره‌هاي سراميكي به دليل وجود پيوندهاي محكم بين ذرات، انرژي ذرات در برخورد با مقره كاهش مي‌يابد و اين امر مانع افزايش دما و حركت الكترون‌ها مي‌شود.

كاربرد مقره برق چيست؟

مقره برق براي محدود كردن انتقال برق يا گرما استفاده مي‌شود. مقره‌هاي حرارتي با توقف حامل‌هاي گرما، دما را كاهش مي‌دهند، در حالي كه مقره‌هاي برقي مانند مقره‌هاي سراميكي از جريان ناخواسته الكتريكي جلوگيري مي‌كنند.

مقره‌هاي برق در طيف گسترده‌اي از دستگاه‌هاي الكترونيكي، از ايستگاه‌هاي توزيع برق تا ايستگاه‌هاي تلفن همراه و خطوط انتقال و توزيع استفاده مي‌شوند.

انواع مقره برق

مقره‌هاي نگهدارنده سيم (Wire Support Insulator) براي حفظ و تحمل وزن سيم‌ها و هادي‌هاي الكتريكي در سيستم‌هاي توزيع ولتاژ پايين به كار مي‌روند.

مقره كششي (Tension Insulator) نقش مهمي در نگهداري سيم‌ها و كابل‌هاي آويزان دارد و قادر است نيروهاي كششي را تحمل كند. اين مقره‌ها در پايه‌هاي ابتدايي و انتهايي خطوط انتقال و توزيع و همچنين در نقاطي كه مسير خط زاويه‌دار مي‌شود، استفاده مي‌شوند.

 مقره چرخشي (Pole Insulator) به شكل قرقره‌اي است و با يك براكت به ديوارها يا پايه‌ها متصل مي‌شود. اين مقره‌ها مشابه مقره كششي عمل مي‌كنند، اما نيروي كششي كمتري را تحمل مي‌كنند و در دو نوع تك‌شياره و دو‌شياره موجود هستند.

مقره مهار (Stay Insulator) در خطوط توزيع براي مهار نيروهاي وارد بر پايه‌هاي خط به كار مي‌رود. اين مقره در ميانه سيم مهار قرار مي‌گيرد تا خطر برق‌گرفتگي كاهش يابد و با وجود شكستگي، سيم مهار همچنان متصل باقي مي‌ماند. هر سه نوع مقره برق به هدف افزايش ايمني و كارايي در خطوط انتقال و توزيع برق طراحي شده‌اند.

مقره برق توزيع ولتاژ پايين به صورت عمودي يا افقي با پيچ يا روي بازوي متقاطع نصب مي‌گردد و به دليل اطمينان بالا، كاربرد گسترده‌اي دارد. طراحي اين مقره مشابه مقره چرخشي است و در خطوط هوايي با ولتاژ پايين تا متوسط به كار مي‌رود.

مقره واشر بوشي كه به عنوان واشر شانه‌اي نيز شناخته مي‌شود، جريان الكتريكي را مسدود كرده و از خوردگي گالوانيكي جلوگيري مي‌نمايد. اين مقره‌ها خواص عايق‌هاي سراميكي را دارا بوده و دمايي تا ۳۰۰۰ درجه فارنهايت را تحمل مي‌كنند. طراحي خاص آن‌ها مقاومت در برابر اثرات گازهاي هيدروكلريك و اسيد نيتريك را فراهم مي‌سازد.

مقره آويزي، هادي‌هاي خطوط برق را جدا كرده و شامل ديسك‌هاي سراميكي متصل به هم توسط پيوند فلزي است. اين مقره بر روي كراس‌آرم بين پايه‌ها يا دكل‌ها با فاصله زياد آويزان مي‌گردد.

مقره‌هاي برق انواع مختلفي دارند كه در خطوط توزيع و انتقال برق به كار مي‌روند. مقره پين، كه به عنوان مقره سراميكي توزيع شناخته مي‌شود، از يك يا دو قطعه سراميكي ساخته شده و با سيمان متصل مي‌شوند. اين مقره‌ها به دليل مقاومت مكانيكي بالا، تا ۵۶ كيلوولت را تحمل كرده و به صورت عمودي و افقي نصب مي‌شوند.

مقره بشقابي، مشابه ديسك، داراي پايه‌هاي فولادي و كلاهك‌هاي آهني است و در خطوط فشار قوي استفاده مي‌شود. اين مقره‌ها مي‌توانند ۱۱ تا ۱۴ كيلوولت را پشتيباني كنند و مزيت آن‌ها در امكان تعويض ديسك‌ها بدون آسيب به ديگر بخش‌ها است.

مقره اتكايي براي عايق‌كاري هادي‌ها در تابلوهاي برق فشار قوي به كار مي‌رود و مي‌تواند توخالي يا توپر باشد. نوع توپر مقاومت مكانيكي بيشتري دارد و از تخليه الكتريكي خازن‌ها جلوگيري مي‌كند. انواع آن شامل مقره‌هاي اتكايي شش‌گوش، درام، استوانه‌اي و مخروطي هستند.

استفاده از مقره برق سراميكي به دليل مزاياي متعدد آن‌ها رو به افزايش است.

مزاياي مقره سراميكي

 1. سختي بالا: برخلاف باور عمومي، مقره‌هاي سراميكي چهار برابر سخت‌تر از فولاد ضد زنگ هستند و بنابراين طول عمر بالايي دارند.

2. مقاومت در برابر فرسايش: اين نوع مقره‌ها در برابر فرسايش مقاوم‌اند و از انعطاف‌پذيري و دوام زيادي برخوردارند.

3. ويژگي‌هاي مكانيكي مناسب: در شرايط سخت، مقره‌هاي سراميكي خواص مكانيكي و استحكام خود را به خوبي حفظ مي‌كنند.

4. دي‌الكتريك بالا: سراميك به دليل دي‌الكتريك بالا و تلفات الكتريكي كم، براي ساخت عايق‌هاي الكتريكي ايده‌آل است.

5. مقاومت در برابر خوردگي: مقره‌هاي سراميكي به دليل غير فلزي بودن، در برابر زنگ‌زدگي و خوردگي مقاوم‌اند و براي استفاده در فضاي باز مناسب هستند.

6. رسانايي گرمايي: افزايش دما باعث كاهش خاصيت رسانايي آن‌ها مي‌شود.

در نهايت، **نگهداري آسان** از ديگر مزاياي اين مقره‌ها به شمار مي‌رود.

معايب مقره سراميكي

معايب مقره‌هاي سراميكي شامل شكنندگي و وزن زياد است كه نياز به حمل با احتياط دارند. بعضي از مقره‌ها براي اتصال به سيمان نياز دارند كه ممكن است با گذشت زمان ترك بخورند و در هنگام صاعقه باعث ايجاد سوراخ شوند. اين مقره‌ها براي شرايط آب و هوايي مرطوب و آلوده مناسب نيستند.

جمع بندي

در اين مقاله با انواع مقره‌هاي سراميكي در خطوط توزيع برق و مقره‌هاي تابلويي آشنا شديم و مزايا و معايب آن‌ها را بررسي كرديم. همان‌طور كه مطالعه كرديد، در ولتاژهاي بالا خطرات جدي مانند برق گرفتگي و تخليه الكتريكي بين دو هادي وجود دارد. به همين دليل، استفاده از مقره برق براي افزايش ايمني ضروري است. با شركت در دوره جامع ارتينگ ماهر، مي‌توانيد نحوه اجراي سيستم زمين را براي حفاظت از جان افراد و تجهيزات الكتريكي به‌صورت علمي و كاربردي ياد بگيريد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۶ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۲:۰۱:۰۶ توسط:آكادمي ماهر موضوع: نظرات (0)

آمپرمتر چيست و چه انواعي دارد؟

تصور كنيد كه به عنوان يك مهندس برق در حال تحليل يك مدار پيچيده هستيد و براي اين كار به دانستن جريان الكتريكي در قسمتي از مدار نياز داريد. با پيشرفت فناوري، ابزارهاي دقيق و مفيد در علوم و صنايع اهميت زيادي پيدا كرده‌اند. يكي از ابزارهاي كليدي در اين زمينه، آمپرمتر است كه براي اندازه‌گيري جريان الكتريكي به‌كار مي‌رود.

آمپرمتر به شما امكان مي‌دهد كه جريان را به سرعت و با دقت اندازه‌گيري كرده و مدار را تحليل كنيد. اين ابزار به مهندسان و تكنسين‌ها در نگهداري و بهينه‌سازي عملكرد مدارها و دستگاه‌ها كمك مي‌كند.

آمپرمتر، ابزار اندازه‌گيري جريان الكتريكي است كه در مدارها به كار مي‌رود. آمپرمترها به‌صورت سري در مدار قرار مي‌گيرند و جريان را بر حسب آمپر، واحد اندازه‌گيري جريان، مي‌سنجند. با توجه به اهميت اندازه‌گيري جريان در مدارهاي الكتريكي و الكترونيكي، انواع مختلفي از آمپرمترها توليد شده است.

تاريخچه آمپرمتر

تاريخچه آمپرمتر به قرن ۱۹ و رشد علم الكتريسيته و الكترومغناطيس برمي‌گردد. اولين آمپرمترها در اواخر قرن ۱۹ با استفاده از اصول مغناطيسي ساخته شدند. با پيشرفت فناوري، آمپرمترهاي ديجيتال در دهه ۱۹۵۰ و آمپرمترهاي اتوماتيك در دهه ۱۹۸۰ با قابليت‌هاي پيشرفته‌تر به بازار عرضه شدند.

آمپرمتر كجا كاربرد دارد؟

آمپرمترها در صنايع مختلف كاربرد دارند. در الكترونيك براي اندازه‌گيري جريان در وسايل الكتريكي، در برق و نيروگاه‌ها براي نظارت بر جريان سيستم‌ها و تجهيزات و در پژوهش‌هاي علمي براي اندازه‌گيري دقيق جريان الكتريكي به كار مي‌روند. اين ابزار در تحليل و بررسي نتايج تحقيقات علمي نقش مهمي ايفا مي‌كند.

پارامترهاي كليدي در انتخاب آمپرسنج

در انتخاب آمپرسنج بايد به پارامترهاي متعددي توجه كرد. در ادامه به مهم‌ترين آن‌ها مي‌پردازيم.

حداكثر جريان اندازه‌گيري: هر آمپرسنج داراي يك حداكثر جريان مجاز است كه بايد با دقت انتخاب شود تا از آسيب جلوگيري شود.

دقت اندازه‌گيري: دقت بالا در آمپرسنج‌ها براي تحليل دقيق مدارها اهميت دارد.

نوع نمايشگر: آمپرسنج‌ها ممكن است داراي نمايشگر ديجيتال يا آنالوگ باشند. نمايشگر ديجيتال معمولاً خوانايي و دقت بيشتري دارد.

مصرف انرژي: آمپرسنج‌هايي كه انرژي كمتري مصرف مي‌كنند، براي كاربردهاي مختلف مناسب‌تر هستند.

مقاومت الكتريكي: مقاومت پايين در آمپرسنج باعث كاهش خطا در اندازه‌گيري جريان مي‌شود.

محدوده‌هاي اندازه‌گيري: آمپرسنج‌ها با محدوده‌هاي مختلفي عرضه مي‌شوند، از ميلي آمپر تا مگا آمپر. انتخاب مناسب محدوده به دقت اندازه‌گيري كمك مي‌كند.

نمونه‌هايي از آمپرسنج‌ها:

- آمپرسنج ديجيتال 0-20 ميلي آمپر براي جريان‌هاي كوچك

- آمپرسنج آزمايشگاهي 0-5 آمپر براي جريان‌هاي متوسط

- آمپرسنج خودرو 0-100 آمپر براي جريان‌هاي بالا

- آمپرسنج صنعتي 0-1000 آمپر براي جريان‌هاي بسيار بالا

در انتخاب آمپرسنج، دقت به اين پارامترها مي‌تواند به بهبود عملكرد و دقت اندازه‌گيري كمك كند.

محافظت در برابر جريان‌هاي بيش از حد براي جلوگيري از خرابي آمپرمترها ضروري است. آمپرمترها معمولاً با مكانيزم‌هاي حفاظت در برابر جريان‌هاي بالا طراحي مي‌شوند. اين مكانيزم‌ها شامل موارد زير هستند:

1. مقاومت داخلي محدود: آمپرمترها معمولاً داراي مقاومت كمي هستند كه جريان را كاهش مي‌دهد و از دستگاه در برابر جريان‌هاي بالا محافظت مي‌كند.

2. طراحي داخلي: ممكن است شامل قطعات حفاظتي مانند فيوزها يا سوئيچ‌هاي جريان بالا باشد كه در صورت وجود جريان بيش از حد، مدار را قطع مي‌كنند.

3. ترميستورها: در صورت افزايش دما كه معمولاً به علت افزايش جريان است، مقاومت ترميستورها كاهش مي‌يابد و به عنوان يك حفاظت دمايي عمل مي‌كند.

4. مدارهاي نظارتي: اين مدارها جريان را به‌طور مداوم مانيتور كرده و در صورت افزايش ناگهاني جريان، دستگاه را خاموش مي‌كنند.

ابعاد و وزن سبك آمپرمترها استفاده از آن‌ها در شرايط مختلف را آسان مي‌كند. آمپرمترها با ويژگي‌هاي مناسب اندازه‌گيري دقيق و ايمن را در محيط‌هاي مختلف فراهم مي‌كنند.

در مورد مراحل استفاده از آمپرمتر، نحوه استفاده بسته به نوع آمپرسنج متفاوت است. براي مثال، آمپرمترهاي كلمپي براي اندازه‌گيري بدون قطع مدار استفاده مي‌شوند. اما به‌طور كلي، براي استفاده از آمپرمتر به‌صورت سري در مدار بايد مراحل خاصي را دنبال كرد.

مراحل استفاده از آمپرمتر

براي اندازه‌گيري جريان الكتريكي در يك مدار، ابتدا مدار را خاموش كنيد. سپس آمپرمتر مناسب را با توجه به نوع و مقدار جريان انتخاب كرده و يكي از سيم‌هاي مدار را جدا كرده و پراب‌هاي آمپرمتر را به محل مورد نظر متصل نماييد. پس از روشن كردن مدار، مقدار جريان را از نمايشگر آمپرمتر بخوانيد. اگر از آمپرمتر ديجيتال استفاده مي‌كنيد، مقدار جريان با دقت نمايش داده مي‌شود.

توجه داشته باشيد كه آمپرمتر در جهت صحيح جريان قرار گيرد. در آمپرمترهاي ديجيتال اين مورد اهميت ندارد، اما در آمپرمترهاي آنالوگ، جهت جريان بسيار مهم است. براي مشخص كردن جهت صحيح جريان مي‌توانيد از قوانين الكترومغناطيس بهره ببريد.

 

طبق اين قوانين، جريان از قطب مثبت به منفي يك منبع ميدان مغناطيسي ايجاد مي‌كند كه با استفاده از قطب‌نما مي‌توان جهت آن را تشخيص داد.

 

پس از اندازه‌گيري، مدار را خاموش كرده و آمپرمتر را جدا كنيد تا اتصالات به صورت ايمن باز شوند. در صورت نياز، تغذيه‌اي كه قطع كرده‌ايد را مجدداً وصل كنيد.

انواع آمپرمتر كدام‌اند؟

آمپرمترها از لحاظ عملكرد به هفت دسته تقسيم مي‌شوند: ديجيتالي، آنالوگ، انتگرالي، آهنرباي متحرك، آهن متحرك، سيم داغ و سيم پيچ متحرك. همچنين نوع الكتروديناميكي نيز وجود دارد. از نظر شكل ظاهري، آمپرمترها به مدل‌هاي روميزي، تابلويي و كلمپي دسته‌بندي مي‌شوند. به دليل كاربرد فراوان آمپرمتر كلمپي، اين نوع از آمپرمتر مورد توجه بيشتري قرار مي‌گيرد.

آمپرمتر كلمپي ابزاري است كه براي اندازه‌گيري جريان الكتريكي بدون نياز به قطع كردن مدار استفاده مي‌شود. اين ابزار عمدتاً براي جريان‌هاي متناوب (AC) به كار مي‌رود. يكي از اجزاي اصلي آمپرمتر كلمپي، "كلمپ" است كه به شكل حلقه طراحي شده و با قرار گرفتن حول سيم يا كابل، قادر به اندازه‌گيري جريان مي‌باشد. در داخل كلمپ، سنسور جرياني وجود دارد كه به تغييرات ميدان مغناطيسي ناشي از جريان الكتريكي حساس است و اطلاعات را به دستگاه ارسال مي‌كند. بخش مدار اندازه‌گيري شامل نمايشگر و مدارهاي الكترونيكي است كه اطلاعات دريافتي از سنسور جريان را به واحد آمپر تبديل كرده و نمايش مي‌دهد. برخي از آمپرمترهاي كلمپي داراي دكمه‌ها و تنظيماتي هستند كه امكان تغيير محدوده اندازه‌گيري و بازبيني اطلاعات را فراهم مي‌كنند.

آمپرمتر كلمپي

آمپرمترهاي كلمپي به دليل توانايي اندازه‌گيري جريان بدون نياز به قطع مدار، در مدارهاي غيرقابل قطع مانند مدارهاي برق خانگي بسيار مفيد هستند.

آمپرسنج ديجيتال با استفاده از مدار الكترونيكي و ميكروپروسسورها، جريان را به صورت عددي بر روي نمايشگر ديجيتال نشان مي‌دهد. اين نوع آمپرمتر بسيار دقيق‌تر از نمونه‌هاي آنالوگ است و مي‌تواند جريان‌هاي كوچك، AC و DC را اندازه‌گيري كند. در صنايع و تحقيقات علمي كاربرد دارد.

آمپرمتر آنالوگ (analog)

آمپرمتر آنالوگ از سيم‌پيچ يا مكانيزم آهن متحرك براي نمايش جريان استفاده مي‌كند و به دليل سادگي، قيمت مناسب و استحكام بالا، مورد توجه است.

آمپرسنج انتگرالي (Integrating)

آمپرسنج انتگرالي، نوعي آمپرمتر ديجيتال است كه براي اندازه‌گيري جريان متناوب AC طراحي شده و از روش تبديل انتگرالي بهره مي‌برد. اين دستگاه‌ها دقيق بوده و جريان‌هاي كوچك و بزرگ با فركانس‌هاي مختلف را اندازه‌گيري مي‌كنند. صفحه نمايش ديجيتال و امكاناتي مانند ذخيره‌سازي و اتصال به سيستم‌هاي كنترلي از ويژگي‌هاي آن‌هاست.

 به طور كلي، آمپرمترهاي مختلف با توجه به نيازهاي مختلف، كاربردهاي گسترده‌اي در صنايع و خانه‌ها دارند.

آمپرمتر آهنرباي متحرك (Moving magnet) مشابه آمپرمتر سيم‌پيچ متحرك عمل كرده و با استفاده از يك آهنرباي دائم، موقعيت عقربه را تغيير مي‌دهد و جريان‌هاي تا چند ده آمپر را اندازه‌گيري مي‌كند. در اين نوع آمپرمتر، نيازي به عبور جريان از فنر نيست، زيرا نيروي بازگشت عقربه بوسيله يك آهنرباي دائم تأمين مي‌شود.

آمپرمتر‌ آهنرباي متحرك (Moving magnet)

آمپرمتر آهن متحرك (Moving iron) با استفاده از قطعه‌اي فرومغناطيس، ميدان مغناطيسي توليد مي‌كند كه باعث حركت عقربه مي‌شود و جريان را به صورت بصري نمايش مي‌دهد.

آمپرمتر سيم داغ (Hot wire) براي اندازه‌گيري جريان‌هاي AC و DC با استفاده از انبساط حرارتي سيم كاربرد دارد. اين نوع آمپرمتر دقت پايين و زمان پاسخ‌دهي كندي دارد و در اندازه‌گيري جريان فركانس راديويي و مقدار موثر (RMS) جريان AC مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

آمپرسنج آهن متحرك (Moving iron)
آمپرمتر سيم‌پيچ متحرك (Moving coil) رايج‌ترين نوع آمپرمتر آنالوگ است كه با جرياني كه از سيم‌پيچ مي‌گذرد، انحراف مكانيكي اشاره‌گر را روي صفحه مدرج ايجاد مي‌كند.

آمپرمتر الكتروديناميكي (Electrodynamic) از آهنرباي الكتريكي براي حركت عقربه استفاده كرده و قابليت اندازه‌گيري جريان‌هاي AC و DC را دارد، همچنين مقدار TRMS يا True RMS جريان AC را نمايش مي‌دهد.

تفاوت آمپرمتر DC و AC

تفاوت آمپرمتر DC و AC در طراحي و عملكرد آن‌هاست. آمپرسنج‌هاي DC اغلب از سيم‌پيچ يا مكانيزم آهن متحرك براي تشخيص جريان مستقيم بهره مي‌برند، در حالي كه آمپرسنج‌هاي AC معمولاً از ترانسفورماتور جريان (CT) استفاده مي‌كنند كه جريان بالا را به جريان كمتر تبديل مي‌كند تا قابل اندازه‌گيري باشد. آمپرمترهاي DC مخصوص جريان مستقيم كاليبره شده‌اند و آمپرمترهاي AC براي جريان متناوب تنظيم مي‌شوند. كاليبراسيون به شكل موج جريان بستگي دارد؛ مثلاً يك آمپرمتر AC ممكن است براي اندازه‌گيري مقدار RMS يك موج سينوسي كاليبره شود.

جمع بندي

در اين نوشته، با عملكرد و كاربرد آمپرمتر آشنا شديم. انواع آمپرسنج‌ها را بر اساس مكانيزم عملكرد و نوع جريان عبوري بررسي كرده و تفاوت‌هاي آمپرمتر با مولتي‌متر و گالوانومتر را به صورت مختصر توضيح داديم.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۵ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۱:۰۵:۰۹ توسط:آكادمي ماهر موضوع: نظرات (0)

اهميت اتوماسيون صنعتي در صنايع

همانطور كه مي‌دانيد، موتورهاي الكتريكي از مهم‌ترين و پركاربردترين مصرف‌كننده‌هاي الكتريكي هستند و كنترل جريان عبوري از آنها امري حياتي است. اگر جرياني بيش از مقدار نامي از موتور عبور كند، عملكرد آن به شدت مختل شده و حتي ممكن است منجر به سوختن موتور شود. استفاده از رله كنترل بار مي‌تواند از وقوع چنين مشكلاتي جلوگيري كند. در اين مقاله، با رله كنترل بار به عنوان يك تجهيز حفاظتي و تفاوت‌هاي آن با بي‌متال آشنا مي‌شويد.

اضافه بار چيست؟

اضافه بار يكي از خطاهايي است كه ممكن است در يك مدار رخ دهد. اين خطا زماني پيش مي‌آيد كه از يك عملگر بيش از ظرفيت آن استفاده شود. عدم تشخيص به موقع اضافه بار مي‌تواند به خسارت‌هاي جدي در تجهيزات الكتريكي منجر شود. رله كنترل بار يكي از ابزارهايي است كه مي‌تواند اين خطا را شناسايي كند.

رله كنترل بار چيست؟

رله كنترل بار تجهيزي است كه با استفاده از آن مي‌توانيد از تجهيزات الكتريكي مانند موتور در برابر اضافه بار محافظت كنيد. در صورت بروز اضافه بار، جريان مدار افزايش مي‌يابد و رله كنترل بار به سرعت جريان را قطع كرده تا از تجهيزات محافظت كند. اين رله‌ها مي‌توانند به صورت سه‌فاز، دوفاز و تك‌فاز براي حفاظت استفاده شوند.

نام‌هاي ديگر اين تجهيز شامل رله اضافه بار (Overload relay)، رله اضافه جريان (Over-current Relay)، يا رله مانيتورينگ جريان (Current monitoring relay) هستند. رله‌هاي اضافه بار الكترونيكي (EOL) رقيب رله‌هاي حرارتي (TOL) محسوب مي‌شوند.

رله‌هاي كنترل بار به صورت غيرمستقيم در مدار قدرت نصب شده و با استفاده از ترانس‌هاي جرياني (CT) جريان را اندازه‌گيري مي‌كنند. به طور معمول، اين تجهيزات به همراه CT و به صورت متناوب عمل مي‌كنند، بنابراين براي حفاظت از موتورهاي DC مناسب نيستند.

رله اضافه بار به عنوان يك رله ثانويه به همراه كنتاكتور و بريكر از مدار محافظت مي‌كند. اين تجهيز داراي كنتاكت‌هاي فرمان است كه فرمان قطع را به كنتاكتور و بريكر ارسال مي‌كند.

كاربرد رله كنترل بار

رله‌هاي كنترل بار در حوزه‌هاي مختلف تجاري و صنعتي كاربرد دارند. اين رله‌ها به طور معمول، در كنار ساير تجهيزات حفاظتي الكتريكي، براي جلوگيري از اضافه بار جريان و ولتاژ به كار گرفته مي‌شوند. برخي از رايج‌ترين كاربردهاي رله كنترل بار عبارتند از:

۱) حفاظت از موتورها در برابر اضافه بار
رله كنترل بار به طور ويژه براي محافظت از موتورها در برابر آسيب‌هاي ناشي از اضافه بار مورد استفاده قرار مي‌گيرد. در شرايط اضافه بار، موتور جريان زيادي مي‌كشد و دماي آن به شدت افزايش مي‌يابد، كه مي‌تواند به عايق سيم‌پيچ‌ها آسيب برساند. اين رله در صورت تشخيص اضافه بار، جريان را قطع كرده و از آسيب ديدن موتور جلوگيري مي‌كند.

 

۲) حفاظت از ترانسفورماتورها در برابر اضافه بار
رله مانيتورينگ جريان براي محافظت از ترانسفورماتورها نيز كاربرد دارد. در اين كاربرد، رله‌ها به گونه‌اي تنظيم مي‌شوند كه در صورت عبور جرياني بيش از حد مجاز، مدار را قطع كنند، تا از آسيب به ترانسفورماتور جلوگيري شود.

۳) حفاظت از خطوط توزيع برق در برابر اضافه بار
استفاده از رله‌هاي اضافه بار يك راه‌حل اقتصادي براي محافظت از مدارهاي توزيع در برابر جريان‌هاي زياد است. در بسياري از موارد، رله اضافه بار تنها وسيله حفاظتي موجود در مدار است. با استفاده از رله كنترل بار، مدارها در برابر خطاهايي مانند خطاهاي زمين، خطاهاي فاز به فاز و خطاهاي فاز به زمين محافظت مي‌شوند.

ساختمان رله كنترل بار

ساختمان رله كنترل بار شامل ترمينال‌ها، سلكتور و چراغ‌هاي LED است. شركت‌هاي توليدكننده، انواع مختلفي از كنترل بار را با طراحي‌هاي متنوع عرضه مي‌كنند. در اين بخش، ساختمان يك نمونه از رله كنترل بار را بررسي خواهيم كرد.

a. مسير عبور كابل‌هاي جريان‌بر

b. ورودي تغذيه دستگاه

c. نمايشگر LED وضعيت NO دستگاه (پيش از وقوع خطا)

d. نمايشگر LED عبور جريان غيرمجاز (تغيير وضعيت كنتاكت‌هاي دستگاه)

e. محدوده جريان كاري دستگاه

f. پيچ تنظيم جريان (نقطه تنظيم)

g. پيچ تنظيم زمان (زمان عبور اضافه بار)

h. كنتاكت‌هاي خروجي (به صورت سري با بوبين كنتاكتور متصل مي‌شوند)

عملكرد رله كنترل بار

رله كنترل بار داراي سه ترانس جريان داخلي است. اين ترانس‌ها جريان هر فاز را مشابه آمپرمترهاي انبري اندازه‌گيري مي‌كنند. سپس جريان اندازه‌گيري‌شده با مقداري كه كاربر تنظيم كرده، مقايسه مي‌شود. اگر جريان هر فاز از مقدار تنظيم‌شده فراتر رود، اثر مغناطيسي افزايش يافته و رله كنترل بار مدار را قطع مي‌كند.

اگر از رله كنترل بار براي حفاظت موتور استفاده شود، براي بهبود دقت عملكرد، يك سلكتور تنظيم زمان تأخيري به مدار افزوده مي‌شود. اين سلكتور از قطع مدار در زمان راه‌اندازي موتور جلوگيري مي‌كند.

 

عبور جريان بيش از حد مي‌تواند منجر به گرم شدن و ذوب شدن سيم‌ها و آسيب به قطعات حساس الكترونيكي شود. در برخي موارد، اضافه بار مي‌تواند حتي موجب آتش‌سوزي الكتريكي شود. رله كنترل بار با قطع مدار در شرايط اضافه بار، از وقوع اين آسيب‌ها جلوگيري مي‌كند.

دسته‌بندي رله كنترل بار

توانايي‌هاي كنترل بار بسته به مدل و برند آن متفاوت است. دسته‌بندي رله‌هاي اضافه بار از نظر عملكرد حفاظتي، تنظيمات و كنترل كميت‌ها به شرح زير است:

- كنترل بار آنالوگ ساده

- كنترل بار آنالوگ پيشرفته

- كنترل بار ديجيتال

- رله اضافه بار پيشرفته

در ادامه، با انواع كنترل بار بر اساس اين دسته‌بندي آشنا خواهيد شد.

۱) كنترل بار آنالوگ ساده
رله اضافه بار آنالوگ ساده مي‌تواند خطاهاي اضافه بار را شناسايي كند. اين دستگاه معمولاً داراي دو سلكتور براي تنظيم ميزان آستانه جريان و زمان عبور آن است. اين رله‌ها قابليت‌هاي حفاظتي محدودي دارند و جزو تجهيزات ساده و اقتصادي به شمار مي‌روند. رله‌هاي آنالوگ ساده از نوع زمان مشخص هستند، به اين معنا كه پس از يك زمان مشخص عمل مي‌كنند و افزايش جريان عبوري باعث كوتاه‌تر شدن زمان قطع نمي‌شود.

۲) كنترل بار آنالوگ پيشرفته 
رله كنترل بار آنالوگ پيشرفته داراي عملكردهاي حفاظتي متعدد است. اين رله‌ها امكان تنظيم كلاس‌هاي حفاظتي در مقادير بالاتر را فراهم مي‌كنند. كلاس حفاظتي تعيين‌كننده مدت زمان بين وقوع اضافه بار و صدور فرمان قطع است. در كلاس‌هاي حفاظتي بالاتر، فرمان قطع ديرتر صادر مي‌شود. كنترل بار آنالوگ پيشرفته معمولاً مي‌تواند به صورت زمان معكوس، خطاي عدم تعادل جريان، قطع فاز و خطاي زمين را تشخيص دهد. 

منظور از عملكرد زمان معكوس اين است كه با افزايش جريان عبوري، سرعت عملكرد رله نيز افزايش مي‌يابد. 

۳) كنترل بار الكترونيكي پيشرفته 
اين رله‌ها داراي قابليت اطمينان بيشتري هستند و معمولاً توانايي تشخيص و كنترل خطاهايي مانند اضافه‌بار، قطع فاز، رتور قفل شده و خطاهاي مكانيكي را دارند. كنترل بار الكترونيكي پيشرفته معمولاً داراي سه سلكتور براي تنظيم جريان كامل، عدم تشخيص خطا در زمان راه‌اندازي و مدت زمان تأخير در قطع است. 

۴) كنترل بار ديجيتال 
رله‌هاي كنترل بار الكترونيكي به صورت ديجيتال نيز توليد مي‌شوند. كنترل بار ديجيتال داراي چند سون‌سگمنت براي نمايش مقادير است. اين تجهيز امكان تنظيم مقادير با دقت بالاتر را فراهم كرده و جريان برگشتي از موتور را نيز نمايش مي‌دهد. 

۵) رله اضافه بار پيشرفته 
اين رله داراي رابط گرافيكي قوي است. برخي از رله‌هاي اضافه بار پيشرفته داراي صفحه نمايش مجزا براي تنظيم پارامترها هستند كه مي‌توان آن را روي تابلو برق نصب كرد. اين تجهيز معمولاً داراي رابطي قدرتمند است و امكان اتصال به شبكه‌هاي صنعتي مانند پروفي‌باس را دارد. 

مقايسه كنترل بار و بي‌متال 
بي‌متال و كنترل بار هر دو براي كنترل جريان و حفاظت در برابر اضافه بار استفاده مي‌شوند. در مقايسه كنترل بار و بي‌متال مي‌توان به موارد زير اشاره كرد: 

- كنترل بار به همراه ترانس‌هاي جريان (CT) در هر خط قرار مي‌گيرد و به صورت الكترونيكي عمل مي‌كند، در حالي كه عملكرد بي‌متال به حرارت وابسته و مكانيكي است. 

- عملكرد بي‌متال تحت تأثير دماي محيط قرار دارد، در حالي كه عملكرد كنترل بار به دماي محيط وابسته نيست. 

- در مدار قدرت، بي‌متال‌ها به طور مستقيم به سه‌فاز متصل مي‌شوند، اما كنترل بار به صورت غيرمستقيم و با اتصالات سيمي به مدار وصل مي‌شود. 

- بي‌متال به دليل داشتن عنصر حرارتي تلفات بيشتري ايجاد مي‌كند، در حالي كه كنترل بار بدون تلفات است و به صورت غيرمستقيم عمل مي‌كند. 

- برخلاف بي‌متال، رله اضافه بار قابليت تشخيص خطاي عدم توالي فاز را نيز دارد. 

جمع‌بندي 

با مطالعه اين مقاله: 

۱. با تجهيزي به نام كنترل بار و انواع حفاظت‌هايي كه ارائه مي‌دهد، آشنا شديد. 

۲. با اجزا، مكانيزم و نحوه عملكرد اين تجهيز آشنا شديد. 

۳. به كاربردهاي كنترل بار و نحوه تنظيمات آن در مدار به صورت كامل تسلط پيدا كرديد. 

۴. با مزايا و معايب كنترل بار و تفاوت‌هاي آن با بي‌متال آشنا شديد. 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۴ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۱۱:۴۸:۰۴ توسط:آكادمي ماهر موضوع: نظرات (0)

اينورتر يا درايو چيست؟ (انواع و كاربردهاي مهم)

پاييز گذشته، براي يك چاه كشاورزي در اصفهان، پمپ آبي نصب كرديم. در تابستان‌هاي گرم اصفهان، چاه‌ها به سختي شارژ مي‌شوند و عدم تشخيص كمبود آب به موتور پمپ‌ها آسيب مي‌زند. سوال اصلي اين است كه چطور مي‌توان از اين آسيب‌ها جلوگيري كرد؟ احتمالا شما هم موافقيد كه استفاده از اينورتر بهترين راه‌حل است.

اينورتر چيست كه مي‌تواند از موتور محافظت كرده و مشكلات آن را حل كند؟ در اين مقاله به اين سوال پاسخ مي‌دهيم و بخشي از محتواي دوره درايومن ماهر را معرفي مي‌كنيم.

دنياي قبل از اينورتر

در يك كارخانه فولاد، براي خروج دود ناشي از ذوب مواد، از فن استفاده مي‌شود. اين فن دود را به سمت دودكش هدايت مي‌كند. زماني كه دود زياد است، فن با حداكثر سرعت كار مي‌كند و وقتي دود كمتر مي‌شود، سرعت فن كاهش مي‌يابد. قبل از ورود اينورتر به صنعت، براي كنترل هوادهي فن از تجهيزات مكانيكي مانند Outlet Damper و Inlet Guide Vane استفاده مي‌شد.

در اين روش‌ها، موتور تحت فشار زيادي قرار مي‌گرفت زيرا كنترل با تغيير زاويه دريچه‌ها انجام مي‌شد و موتور همچنان با سرعت نامي كار مي‌كرد. اين سيستم‌ها باعث افزايش استهلاك و خرابي موتورها مي‌شدند. براي حل اين مشكل، تجهيزي به نام اينورتر معرفي شد. اينورتر با تغيير فركانس، دور موتور را تغيير مي‌دهد و نيازي به دمپرهاي خروجي و Inlet Guide Vaneها را از بين مي‌برد.

 اينورتر يا درايو چيست؟

درايو يا اينورتر تجهيزي است كه براي راه‌اندازي موتورهاي الكتريكي استفاده مي‌شود و بسياري از مشكلات آن‌ها را حل مي‌كند. درايو مي‌تواند:

- سرعت موتور را كنترل كند؛

- از موتور در برابر خطاهاي مختلف محافظت كند؛

- استارت و استپ نرم موتور را فراهم كند؛

- كنترل از راه دور فرآيند را امكان‌پذير سازد؛

- مصرف انرژي را در بارهاي متغير كاهش دهد؛

- و ...

نام‌هاي درايو

- درايو (Drive)

- AC درايو (AC Drive)

- VFD (Variable Frequency Drive)

- VSD (Variable Speed Drive)

- اينورتر (Inverter)

- VVVF (Variable Voltage Variable Frequency)

- FC (Frequency Control)

كاربردهاي درايو

كاربردهاي درايو در صنايع و زندگي روزمره متعدد است؛ از آسانسور آپارتمان تا جرثقيل‌ها، چاه‌هاي كشاورزي، ميكسرها، نانوايي، اكسترودر، پمپ، فن و نوار نقاله. حذف درايو از صنعت و زندگي روزمره تأثيرات زيادي خواهد داشت. در اينجا دو كاربرد مهم درايو بررسي مي‌شود:

كاربرد درايو در آسانسور

وقتي وارد آسانسور مي‌شويد و دكمه طبقه مورد نظر را مي‌زنيد، آسانسور با حركت نرم شما را به طبقه مقصد مي‌رساند. اين حركت نرم به وجود درايو وابسته است كه با استپ و استارت نرم موتور، حركت ايمن آسانسور را تضمين مي‌كند. در غير اين صورت، موتور با ماكزيمم توان خود وارد مدار مي‌شود و ممكن است ضربه ناگهاني به كابين وارد شود و باعث آسيب شما گردد.

كاربرد درايو در چاه كشاورزي

تصور كنيد يك موتور ۱۰۰ اسب بخار (۷۵ كيلووات) براي چاه آب داريد كه حدود ۱۴۰ تا ۱۵۰ آمپر جريان مصرف مي‌كند. براي راه‌اندازي اين موتور به روش سنتي ستاره‌مثلث بايد:

۱. ابتدا موتور را به صورت ستاره راه‌اندازي كنيد؛

۲. هنگامي كه به ۷۵ درصد سرعت نامي رسيد؛

۳. سپس آن را به حالت مثلث تغيير دهيد.

در اين روش، مشكلات زير وجود دارد:

- هزينه بالا براي خريد تجهيزات و تعمير و نگهداري؛

- وجود توان راكتيو و جريمه‌هاي ناشي از بر هم خوردن ضريب توان؛

- ضربه ناگهاني موتور در زمان راه‌اندازي باعث ضربه قوچي و مشكلاتي مانند گل‌آلود شدن آب و آسيب به شفت و غلاف موتور مي‌شود.

 اما با استفاده از درايو در چاه كشاورزي:

- نياز به تعمير و نگهداري پمپ كاهش مي‌يابد و هزينه‌هاي اضافي براي تجهيزات حذف مي‌شود؛

- نيازي به بانك خازني و جريمه‌هاي برق نداريد؛

- استارت و استپ نرم، از ضربه چكشي آب جلوگيري مي‌كند، بنابراين ديواره چاه دچار ريزش نمي‌شود، آب گل‌آلود نمي‌شود و شفت و غلاف آسيب نمي‌بينند.

دسته‌بندي درايوهاي الكتريكي

درايوهاي الكتريكي را مي‌توان از چند منظر دسته‌بندي كرد كه مهم‌ترين آن‌ها برق ورودي، تعداد فاز و كاربرد هستند.

دسته‌بندي بر اساس برق ورودي
درايوهاي الكتريكي، مانند موتورهاي الكتريكي، به دو دسته اصلي AC و DC تقسيم مي‌شوند. در صنعت، تعداد بيشتري از موتورهاي AC نسبت به DC استفاده مي‌شود و اين الگو در درايوهاي الكتريكي نيز صادق است. در اين مقاله، به بررسي درايوهاي AC كه محبوبيت بيشتري دارند، مي‌پردازيم.

مقايسه درايوهاي AC و DC

درايوهاي AC و DC از جنبه‌هاي مختلفي قابل مقايسه هستند. در ادامه، چهار معيار اصلي مقايسه را مرور مي‌كنيم:

1. تعمير و نگهداري
درايوهاي AC نياز كمتري به تعمير و نگهداري نسبت به درايوهاي DC دارند. اين ويژگي باعث كاهش هزينه‌ها و زمان توقف خط توليد مي‌شود.

2. مكان استفاده
در شرايط سخت و محيط‌هايي با رطوبت بالا، درايوهاي AC محبوب‌تر و امن‌تر هستند. استفاده از درايوهاي DC در محيط‌هاي مرطوب خطرناك است زيرا احتمال جرقه وجود دارد.

3. قيمت
با وجود ساختار پيچيده‌تر، درايوهاي AC ارزان‌تر از درايوهاي DC هستند. توليد بيشتر اين درايوها باعث كاهش هزينه‌ها و تأمين بهتر نياز مشتريان مي‌شود.

4. سرعت
محدوده سرعت درايوهاي AC نسبت به درايوهاي DC وسيع‌تر است، زيرا در درايوهاي DC به دليل كُموتاسيون، محدوديت سرعت وجود دارد.

۵. مقايسه نويزپذيري درايوها
درايوهاي AC به شدت تحت تاثير نويز قرار مي‌گيرند، در حالي كه درايوهاي DC به دليل ساختار ساده‌تر خود، كمتر دچار نويز مي‌شوند.

 دسته‌بندي درايوها بر اساس تعداد فاز ورودي و خروجي

درايوها را مي‌توان بر اساس تعداد فاز ورودي و خروجي به دو دسته تقسيم كرد: درايوهاي سه‌فاز و تك‌فاز. درايوهاي سه‌فاز از لحاظ اقتصادي مقرون به صرفه‌تر بوده و عمر طولاني‌تري دارند.

دسته‌بندي درايوها بر اساس كاربرد
درايوها از نظر كاربرد نيز دسته‌بندي مي‌شوند. اينورترهاي صنعتي، آزمايشگاهي و اينورترهاي مخصوص پنل‌هاي خورشيدي از جمله دسته‌بندي‌هاي مهم هستند.

نحوه انتخاب درايو

براي انتخاب درايو مناسب، بايد به شش عامل توجه كرد: مشخصات شبكه، پارامترهاي موتور، نوع بار، شرايط پروژه، شرايط محيطي و شرايط بازار. اين عوامل در مقاله «چگونه بهترين اينورتر را انتخاب كنيم؟ ۶ عامل مهم در انتخاب درايو» مورد بررسي قرار گرفته‌اند.

بخش كنترل درايو چيست؟

بخش كنترل درايو داراي دو قسمت اصلي است: كي‌پَد (Keypad) كه براي تنظيم پارامترها و تست دستي به كار مي‌رود و ترمينال بُرد (I/O board) كه براي اتصال ورودي‌ها و خروجي‌هاي آنالوگ و ديجيتال استفاده مي‌شود.

بخش منبع تغذيه

بخش منبع تغذيه شامل يك بُرد پاوِر (Power board) است كه وظايف زير را بر عهده دارد:

۱. دريافت و تبديل سيگنال‌هاي ورودي

۲. جداسازي نواحي ولتاژ بالا و پايين

۳. ارسال سيگنال مناسب به خروجي

۴. تشخيص كيفيت سيگنال‌هاي ورودي و خروجي

يك برد پاور زماني عملكرد مطلوبي دارد كه نويز توليد نكند و خروجي ثابت و بدون نوسان داشته باشد.

مدار اصلي درايوهاي AC

مدار اصلي درايوهاي AC شامل سه قسمت كليدي است:

1. ركتيفاير (Rectifier): اين بخش برق AC را دريافت و به موج يكسوشده تبديل مي‌كند.

2. فيلتر (Filter): يك خازن كه با حذف ريپل، موج يكسوشده را صاف مي‌كند.

3. اينورتر (Inverter): متشكل از ۶ پل IGBT كه با سوئيچ‌زني PWM، موج صاف شده را به موج شبه‌سينوسي تبديل مي‌كنند.

نكات نصب درايو

 در نصب درايو، رعايت نكات زير ضروري است:

1. محيط نصب: شرايط محيطي مانند رطوبت و دما بايد با مشخصات درايو هماهنگ باشد.

2. خنك‌كاري: فاصله مناسب (۱۰ تا ۱۵ سانتي‌متر افقي و ۱۰ تا ۲۰ سانتي‌متر عمودي) بين درايو و تجهيزات ديگر براي خنك‌كاري لازم است.

3. تميزي تابلو: پس از دريل‌كاري، براده‌ها را از داخل تابلو پاك كنيد.

4. سيستم خنك‌كاري: براي درايوهاي با توان بالا از فن‌هاي سوپر استفاده كنيد.

نكات ايمني در نصب درايو
1. از دستكش براي سيم‌كشي اينورتر استفاده كنيد.

2. قبل از سيم‌كشي، از قطع بودن فاز ورودي درايو مطمئن شويد.

3. در صورت نياز به تغييرات در سيم‌كشي، درايو را از مدار خارج كرده و ۱۰ دقيقه صبر كنيد تا خازن‌ها تخليه شوند.

4. از تست ميگر براي درايو استفاده نكنيد و ابتدا درايو را از مدار جدا كنيد.

اين نكات اساسي به شما كمك مي‌كنند تا درايوها را به درستي نصب و از عملكرد صحيح آن‌ها اطمينان حاصل كنيد.

انواع برندهاي درايو

برندهاي مشهوري همچون آلن بردلي (Allen Bradley)، زيمنس (Siemens)، اشنايدر (Schneider)، ال‌اس (LS)، اُمرون (Omron)، تكو (Teco)، دلتا (Delta)، لنز (Lenz) و ا.ب.ب (ABB) در زمينه درايو فعاليت مي‌كنند و انواع مختلفي از درايوها را ارائه مي‌دهند.

تنظيم پارامترهاي درايو

براي بهره‌برداري بهينه از درايو و كنترل موتور، بايد پارامترهاي درايو به درستي تنظيم شوند. بسته به نوع و برند درايو، پارامترها ممكن است متفاوت باشند. به عنوان مثال، در درايو LS مدل ig5A بايد چهار دسته پارامتر اصلي را تنظيم كنيد:

۱. Drive group: تنظيمات پايه براي راه‌اندازي و توقف موتور.

۲. H group: تنظيمات پيشرفته مانند PID.

۳. F group: تنظيم ولتاژ و فركانس.

۴. I/O group: تنظيم ورودي‌ها و خروجي‌ها و فرمان‌دهي به آن‌ها.

يك مثال از تنظيم پارامترهاي درايو

در نظر بگيريد كانوايري كه با يك موتور حركت مي‌كند و براي كنترل اين موتور از درايو استفاده مي‌شود. با تنظيم صحيح پارامترهاي DEC (زمان نزول) و ACC (زمان صعود)، مي‌توان استارت و توقف نرم موتور را به دست آورد. ويدئوي زير تفاوت تنظيمات صحيح و نادرست پارامترهاي درايو را به وضوح نشان مي‌دهد.

خلاصه

در اين مقاله به سوال "درايو چيست؟" پاسخ داده و دسته‌بندي و كاربردهاي اصلي آن را مرور كرديم. همچنين، مدار داخلي، نكات نصب و ايمني، برندهاي مختلف و روش تنظيم پارامترهاي درايو را شرح داديم. در دوره حرفه‌اي درايومن، مي‌توانيد تنظيمات درايوهاي LS، دلتا و زيمنس را در بيش از ۷۰ ساعت آموزش فرا بگيريد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۱ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۱۰:۱۰:۲۱ توسط:آكادمي ماهر موضوع: نظرات (0)

ميكسر صنعتي چيست؟

در نگاه اول، شايد به نظر برسد مخلوط كردن مواد كار ساده‌اي باشد. اما وقتي مواد از جنس‌هاي مختلف يا در حجم زياد باشند، اين فرآيند پيچيده‌تر مي‌شود. به همين دليل، از ميكسرهاي صنعتي براي مخلوط كردن مايعات، جامدات و گازها در مقياس بزرگ استفاده مي‌شود.

ميكسرهاي صنعتي در صنايع مختلفي از جمله دارويي، شيميايي و غذايي كاربرد دارند. اين دستگاه‌ها به دليل نقش مهمي كه در توليد مقياس بزرگ ايفا مي‌كنند، بسياري از صنايع را متحول كرده‌اند. در اين مقاله با انواع ميكسر صنعتي و كاربردهاي آن‌ها آشنا مي‌شويم. با آكادمي آموزشي ماهر همراه باشيد.

ميكسر صنعتي چيست؟

ميكسر صنعتي دستگاهي است كه براي مخلوط و خرد كردن انواع مواد مختلف به يك محصول واحد استفاده مي‌شود. اين ميكسرها توانايي مخلوط كردن مايعات، گازها و جامدات را دارند. بسته به نوع مواد و ويژگي‌هاي آن‌ها، انواع مختلفي از ميكسرها وجود دارد كه در ادامه بررسي مي‌كنيم.

اجزاي اصلي ميكسر صنعتي

اجزاي ميكسرها متفاوتند، اما برخي عناصر اصلي در همه آن‌ها مشترك هستند. در اين بخش با ۶ جزء اصلي ميكسرها كه در اكثر آن‌ها يافت مي‌شوند، آشنا مي‌شويم.

تيغه ميكسر صنعتي

تمام ميكسرهاي صنعتي داراي تيغه يا پروانه هستند كه وظيفه هم‌زدن، مخلوط كردن و خرد كردن مواد را بر عهده دارند. مواد با ويسكوزيته (تراوايي) مختلف نياز به تيغه‌هاي با اشكال و جنس مناسب دارند. براي مثال، در مواد با ويسكوزيته پايين، از پروانه‌هاي كوچك استفاده مي‌شود.

براي مواد با ويسكوزيته بالا، نياز به پروانه‌هاي پهن و خاص داريم. اين تفاوت در تيغه‌ها، منجر به ايجاد انواع مختلفي از ميكسرهاي صنعتي شده كه هر كدام به عنوان يك ابزار خاص در صنايع مختلف به‌كار مي‌روند.

متداول‌ترين تيغه‌هاي ميكسر صنعتي، موارد زير هستند:

پره‌هاي عمودي
پره‌هاي افقي
پره‌هاي مارپيچي
اين تنوع در طراحي تيغه‌ها، امكان تناسب بهتر با ويژگي‌هاي مختلف مواد و بهبود عملكرد ميكسرها را فراهم مي‌كند.

مخزن ميكسر صنعتي

مخزن ميكسر صنعتي بخشي است كه تيغه‌ها در آن قرار مي‌گيرند و مواد براي مخلوط شدن به درون آن ريخته مي‌شود. اين مخازن با ظرفيت‌هاي مختلف توليد مي‌شوند كه بسته به قدرت موتور، ظرفيت آن‌ها تعيين مي‌شود.

بدنه و تيغه

تيغه‌هاي ميكسر صنعتي اغلب از مواد گوناگوني مانند پلاستيك، آلومينيوم، برنز، برنج، كامپوزيت، لاستيك، تيتانيوم يا فولاد ضد زنگ ساخته مي‌شوند. بدنه مخزن معمولاً از جنس استنلس استيل است.

موتور ميكسر صنعتي

موتور ميكسر صنعتي وظيفه چرخاندن شفت‌ها و تيغه‌ها را براي مخلوط كردن مواد دارد. هرچه توان موتور بيشتر باشد، سرعت و كيفيت مخلوط شدن مواد نيز افزايش مي‌يابد.

شفت

شفت در ميكسرها وظيفه انتقال حركت چرخشي تيغه‌ها را براي مخلوط كردن مواد درون مخزن برعهده دارد. ميكسرهاي صنعتي معمولاً داراي يك يا چند شفت هستند كه توسط موتور تحريك مي‌شوند. شفت‌ها به صورت افقي و عمودي در ميكسرها موجود هستند.

بخش كنترل‌كننده

بخش كنترل‌كننده ميكسر صنعتي وظيفه تنظيم سرعت، گشتاور، دما و زمان كاركرد دستگاه را دارد. در بعضي از ميكسرها، اين كنترل‌ها توسط PLC انجام مي‌شود.

سيستم گرمايشي و سرمايشي

برخي مواد براي مخلوط شدن نياز به گرما يا سرما دارند. در اين مواقع، ميكسرهاي صنعتي از سيستم‌هاي گرمايشي و سرمايشي بهره مي‌برند كه كنترل آن‌ها توسط بخش كنترل‌كننده الكترونيكي صورت مي‌گيرد.

انواع كاربرد ميكسر در صنعت

صنايع شيميايي

در صنايع شيميايي، ميكسرها براي مخلوط كردن مواد شوينده، فرآورده‌هاي نفتي، و مواد شيميايي خشك و تر به كار مي‌روند. چالش‌هايي مانند كاهش زمان اختلاط، توليد امولسيون‌هاي پايدار و مخلوط كردن مايعات با ويسكوزيته‌هاي مختلف وجود دارند كه ميكسرهاي برش بالا و امولسيون‌ساز در رفع آنها مؤثرند.

صنايع غذايي

در صنعت غذايي، ميكسرها براي توليد محصولات متنوعي مانند غذاهاي كنسروي، نوشيدني‌ها، سس و غذاي كودك استفاده مي‌شوند. اين صنايع با چالش‌هايي مانند كاهش زمان توليد، بهداشت فرآيند و اختلاط جامد و مايع روبرو هستند كه ميكسرهاي استاتيك و پارويي مي‌توانند در حل آنها كارآمد باشند.

صنايع آرايشي و بهداشتي

ميكسرها در توليد محصولات آرايشي و بهداشتي نظير شامپو، نرم‌كننده، لوسيون و كرم‌ها كاربرد دارند. چالش‌هايي مانند كاهش زمان توليد، بهداشت فرآيند و تركيب پودر با مايعات در اين صنايع وجود دارند كه با ميكسرهاي مناسب قابل حل هستند.

صنعت داروسازي

در داروسازي، ميكسرها براي تركيب مواد اوليه داروها مانند شربت‌ها، كرم‌ها و قرص‌ها به كار مي‌روند. استريليزه بودن مخزن و تيغه ميكسر در اين فرآيندها ضروري است.

صنعت ساختمان‌سازي

ميكسرها در تهيه بتن و دوغاب و همچنين تركيب رنگ‌ها براي رنگ‌آميزي ساختمان‌ها استفاده مي‌شوند. ميكسر درام به‌عنوان يكي از ابزارهاي اصلي در اين صنعت شناخته مي‌شود.

در تمامي اين صنايع، استفاده از ميكسرها به بهبود كيفيت و كارايي فرآيندها كمك مي‌كند.

نتيجه‌گيري

در اين مقاله با ميكسر، اجزاي كليدي و انواع مختلف آن آشنا شديم. با توجه به استفاده گسترده از ميكسرها در صنايع، در اين مقاله به معرفي انواع و اجزاي اين دستگاه پراهميت و كاربردهاي آن در صنعت پرداخته‌ايم.

راه‌اندازي و كنترل ميكسر يك فرايند تخصصي است. در دوره برق صنعتي ماهر، فرايند راه‌اندازي ميكسر به صورت عملي و كاربردي آموزش داده مي‌شود. براي يادگيري اين مهارت و ديگر مهارت‌هاي مفيد، مي‌توانيد در دوره آموزش برق صنعتي ماهر ثبت نام كنيد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۷ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۱:۰۴:۰۲ توسط:آكادمي ماهر موضوع: نظرات (0)

فيوز چيست؟

از جمله عوامل مهم آسيب به وسايل خانگي و صنعتي، اضافه‌بار و اتصال‌كوتاه هستند كه نياز به محافظت از تجهيزات در برابر اين عوامل ضروري است. فيوزها به عنوان تجهيزات محافظتي معمول براي مقابله با اضافه‌بار و اتصال‌كوتاه مورد استفاده قرار مي‌گيرند. فيوزها با داشتن ساختار و مكانيزمي ساده در زمان وقوع اضافه‌بار يا اتصال‌كوتاه به طور مؤثري جريان را قطع كرده و از مدار محافظت مي‌كنند. در اين مقاله به بررسي فيوز، ساختار، عملكرد، كاربرد و انواع آن مي‌پردازيم و به پرسش "فيوز چيست؟ پاسخ مي‌دهيم.

فيوز چيست؟

فيوز يك قطعه الكتريكي است كه در شرايط غيرعادي مدار، مثل اتصال كوتاه و اضافه بار، با قطع خودكار جريان از تجهيزات الكتريكي محافظت مي‌كند. فيوزها در ابعاد و انواع مختلفي وجود دارند و به دسته‌هاي گوناگوني تقسيم مي‌شوند.

تاريخچه فيوزها

يك فيزيكدان فرانسوي به نام بروگه (Breguet) اولين بار استفاده از رساناهاي با سطح مقطع كوچك براي محافظت از ايستگاه‌هاي

تلگراف در برابر صاعقه را پيشنهاد داد. اين رساناها در مواقع ضروري ذوب شده و از تجهيزات محافظت مي‌كردند. در سال ۱۸۶۴ از انواع رساناها براي محافظت از كابل‌هاي تلگراف و تاسيسات روشنايي استفاده مي‌شد. اما اولين فيوز به عنوان جزئي از سيستم توزيع برق توسط توماس اديسون (Thomas Edison) در سال ۱۸۹۰ ثبت شد.

ساختار فيوزها

1- نوار فلزي

نوار فلزي فيوز كه به آن سيم ذوب‌شونده نيز مي‌گويند، در شرايط عادي جريان را عبور داده و در شرايط اتصال كوتاه ذوب مي‌شود. چهار ويژگي مهم نوار فلزي فيوزها عبارتند از نقطه ذوب پايين، رسانايي بالا، مقاومت در برابر اكسيداسيون و صرفه اقتصادي. مواد متداول براي ساخت سيم ذوب‌شونده شامل سرب، قلع، مس، روي و نقره هستند. در جريان‌هاي كوچك تا ۱۰ آمپر از قلع يا آلياژ سرب و قلع استفاده مي‌شود و براي جريان‌هاي بزرگتر از مس يا نقره قلع‌اندود شده بهره مي‌برند. قلع كردن مس براي محافظت از اكسيداسيون نيز مرسوم است.

امروزه بسياري از فيوزها با وجود قيمت بالا از نقره ساخته مي‌شوند، زيرا:

- نسبت به اكسيداسيون مقاوم است.

- در هواي خشك دچار فساد نمي‌شود.

- عنصر نقره فيوز به دليل ضريب انبساط كم، مي‌تواند جريان نامي را براي مدت زمان طولاني تحمل كند.

- رسانايي بالايي دارد و جرم فلز نقره مورد نياز كمتر از ساير مواد است.

درپوش يا كلاهك

دو نقطه ابتدايي و انتهايي اتصال نوار فلزي فيوز به مدار هستند و بايد رسانايي خوبي داشته باشند تا مسير جريان به خوبي برقرار شود.

محفظه

نوار فلزي فيوزها در يك محفظه قرار دارند كه ممكن است از شيشه يا سراميك ساخته شده باشند. نوار فلزي داخل فيوز در صورت جريان بيش از حد، ذوب مي‌شود. اين نوار فلزي توسط بدنه فيوز محصور شده و ممكن است با مواد خاموش‌كننده قوس مانند خاك كوارتز يا مايع تتراكلريد كربن احاطه شود.

نحوه كار فيوز

فيوزها با افزايش دما متناسب با افزايش بار يا جريان كار مي‌كنند. وقتي دماي فيوز از حد آستانه خود فراتر رود، نوار فلزي فيوز ذوب شده و مدار قطع مي‌شود.

فيوزها به دو دسته كلي فيوزهاي AC و فيوزهاي DC تقسيم مي‌شوند.

فيوزهاي DC

در سيستم‌هاي DC، زماني كه المان فلزي به دليل حرارت ناشي از جريان ذوب مي‌شود، جرقه و قوس الكتريكي ايجاد مي‌شود. خاموش كردن اين قوس به دليل مقدار ثابت جريان DC چالش‌برانگيز است. براي كاهش اين قوس، فاصله بين الكترودهاي فيوز DC افزايش داده مي‌شود، بنابراين اين فيوزها از فيوزهاي AC بزرگتر هستند. جريان در فيوز DC به دليل جريان يك‌جهته و نبود نقطه صفر جرياني، به سختي قطع مي‌شود و اين فيوزها ساختار پيچيده‌تري دارند.

فيوزهاي AC

در سيستم‌هاي AC، ولتاژ با فركانس ۵۰ يا ۶۰ هرتز نوسان مي‌كند، بنابراين قوس الكتريكي به راحتي خاموش مي‌شود. فاصله بين الكترودها در فيوزهاي AC كمتر و اندازه آن‌ها كوچكتر از فيوزهاي DC است.

اين فيوزها با توجه به نوع جريان الكتريكي متفاوت طراحي مي‌شوند تا به بهترين شكل ممكن ايمني و كارآيي را فراهم كنند.

نتيجه‌گيري

با توجه به اهميت بسيار زياد فيوزها در حفاظت از تجهيزات و افراد در صنعت، در اين مقاله به بررسي اين قطعه الكتريكي حياتي پرداختيم. فيوزها در انواع مختلفي توليد مي‌شوند كه هر يك كاربرد خاصي دارند و بايد در مكان مناسب به كار گرفته شوند. آشنايي با انواع فيوز براي هر مهندس يا تكنسين برق ضروري است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۱۰:۲۳:۲۵ توسط:آكادمي ماهر موضوع: نظرات (0)

آشنايي با سري هاي مختلف PLC زيمنس

زيمنس، بزرگترين توليدكننده تجهيزات اتوماسيون صنعتي در جهان، طيف وسيعي از PLC ها را در سري هاي مختلف و با مدل هاي متنوع روانه بازار كرده است. آشنايي با ويژگي ها و كاربردهاي هر سري PLC زيمنس براي فعالان و علاقمندان به اين حوزه ضروري است.براي يادگيري عملي كار با سخت افزار و نرم افزار انواع PLC زيمنس، دوره آموزش زيمنس ماهر فرصت مناسبي را براي شما فراهم مي‌كند.

تاريخچه PLC‌هاي زيمنس

شركت زيمنس، توليدكننده تجهيزات اتوماسيون همچون موتورهاي الكتريكي، تجهيزات ابزار دقيق، درايوهاي الكتريكي و PLC، از دهه ۵۰ ميلادي به توليد PLC به‌عنوان جايگزيني براي مدارهاي كنترلي رله‌كنتاكتوري روي آورد. امروزه، زيمنس به معتبرترين توليدكننده PLC در جهان تبديل شده و محصولات آن در پروسه‌هاي صنعتي حساس به‌كار مي‌روند.

اولين نسل PLC‌هاي زيمنس در سال ۱۹۵۸ معرفي شد كه نسبت به سيستم‌هاي رايج آن زمان كارايي بهتري داشت و فضاي كمتري اشغال مي‌كرد. در سال ۱۹۶۴، سري SIMATIC N با كيفيت ساخت بالاتري به بازار آمد و در نيروگاه‌ها مورد استفاده قرار گرفت. با پيشرفت تكنولوژي ريزپردازنده‌ها، نسل SIMATIC S3 در سال ۱۹۷۳ عرضه شد كه قابليت‌هاي نرم‌افزاري و محاسباتي بيشتري داشت. در سال ۱۹۸۴، زيمنس نسل SIMATIC S5 را با طراحي ماژولار راهي بازار كرد كه سرعت سوئيچينگ و قابليت پردازش بالاتري داشت.

در نهايت، در سال ۱۹۹۴، نسل پيشرفته‌تري از PLC‌هاي زيمنس تحت عنوان SIMATIC S7 معرفي شد. اين نسل با قدرت پردازش بيشتر و پشتيباني از زبان‌هاي برنامه‌نويسي مانند Ladder، FBD و STL و همچنين قابليت‌هاي ارتباطي با استانداردهاي پروفي‌باس و اترنت، تحولي بزرگ در صنعت PLC ايجاد كرد.

انواع PLC زيمنس

PLC زيمنس به دو نوع ماژولار (Modular) و كامپكت (Compact) از لحاظ ساختار سخت‌افزاري تقسيم مي‌شود.

مدل ماژولار شامل اجزاي سخت‌افزاري جداگانه است كه به وسيله كانكتورها به هم متصل مي‌شوند، به طوري كه مي‌توان امكانات سخت‌افزاري را بر اساس نياز پروسه انتخاب كرد و در صورت بروز مشكل، هر بخش را به‌طور مستقل تعويض كرد.

مدل كامپكت شامل منبع تغذيه، CPU و ورودي/خروجي‌ها به صورت يكپارچه است و براي پروسه‌هاي كوچك و متوسط مناسب است. با اين حال، در بعضي مدل‌هاي كامپكت، امكان افزودن ماژول‌هاي اضافي براي توسعه PLC وجود دارد.

PLC زيمنس در مدل‌هاي مختلفي براي كاربردهاي گوناگون عرضه مي‌شود تا كاربران بتوانند بر اساس نيازهاي كنترلي و هزينه اجرايي، گزينه مناسب را انتخاب كنند. سري‌هاي مختلف PLC زيمنس شامل:

S7-200

S7-300

S7-400

S7-1200

S7-1500

در ادامه به معرفي سري‌هاي مختلف PLC زيمنس نسل S7 خواهيم پرداخت.

آموزش اتوماسيون صنعتي زيمنس

آموزش اتوماسيون صنعتي زيمنس يكي از كامل‌ترين دوره‌هاي آكادمي ماهر است. در فصل‌هاي ابتدايي اين دوره، مهارت‌هاي مقدماتي براي كار با PLC‌هاي زيمنس را كسب مي‌كنيد. اين فصل‌ها شامل مقايسه PLC‌ با سيستم‌هاي كنترلي ديگر، مدل‌هاي مختلف PLC، استفاده از نرم‌افزار Simatic Manager، زبان‌هاي برنامه‌نويسي و انواع دستورات برنامه‌نويسي است.

در بخش بعدي، سه سري پركاربرد از PLC‌هاي زيمنس شامل S7-400، S7-300 و S7-1200 از لحاظ اجزاي سخت‌افزاري بررسي مي‌شوند و مراحل نصب، سيم‌كشي و راه‌اندازي آن‌ها به‌صورت پروژه عملي آموزش داده مي‌شود. همچنين نحوه استفاده از پروتكل‌هاي ارتباطي پروفي‌باس و پروفي‌نت در فصل «شبكه‌هاي صنعتي» به‌طور عملي آموزش داده مي‌شود.

  شركت زيمنس نرم‌افزار TIA Portal را براي طراحي، شبيه‌سازي و عيب‌يابي سيستم‌هاي اتوماسيون ارائه كرده است كه جايگزيني براي Simatic Manager محسوب مي‌شود. در دوره آموزش زيمنس ماهر، شما با محيط كار و استفاده از اين نرم‌افزار مهم آشنا مي‌شويد.

پس از يادگيري كامل سخت‌افزارها و نرم‌افزارهاي PLC زيمنس، آماده اجراي پروژه‌هاي پيشرفته خواهيد بود. در اين مرحله، برنامه‌نويسي آنالوگ و پيكربندي سخت‌افزاري و نرم‌افزاري PLC‌هاي زيمنس را در قالب مثال‌هاي عملي فرا مي‌گيريد و تكنيك‌هاي برنامه‌نويسي پيشرفته به صورت كاربردي آموزش داده مي‌شود.

بخش ديگري از دوره، برنامه‌نويسي و طراحي HMI است كه شامل پياده‌سازي سخت‌افزاري و نرم‌افزاري HMI زيمنس و نحوه ارتباط آن با PLC‌هاي اين شركت است.

در پايان دوره، رفع عيب و نگهداري PLC به شما آموزش داده مي‌شود تا اين مهارت مفيد را به‌طور كامل فرا بگيريد. با گذراندن دوره جامع اتوماسيون زيمنس ماهر، تمام مهارت‌هاي لازم براي اشتغال به‌عنوان يك PLC‌ كار حرفه‌اي زيمنس را كسب خواهيد كرد.

خروجي دوره اتوماسيون صنعتي زيمنس آكادمي ماهر

پس از گذراندن دوره جامع و كاربردي اتوماسيون زيمنس، شما توانايي كامل راه‌اندازي خطوط توليد كارخانه‌هاي مجهز به تجهيزات زيمنس را به دست مي‌آوريد. همچنين مهارت‌هاي لازم براي راه‌اندازي و برنامه‌نويسي دستگاه‌ها و ماشين‌آلات را به خوبي فرا مي‌گيريد. با توجه به آموزش‌هاي اين دوره، شما با تجهيزات زيمنس به‌طور كامل آشنا مي‌شويد و مي‌توانيد به خريد و فروش اين تجهيزات بپردازيد. حتي به عنوان يك مشاور متخصص، قادر خواهيد بود به كسب‌وكارهاي مختلف مشاوره دهيد. در نهايت، پس از گذراندن اين دوره جامع و كاربردي، شما به عنوان يك تكنسين و نيروي فني حرفه‌اي مي‌توانيد در كارخانه‌هايي كه خطوط توليد آن‌ها با برند زيمنس است، مشغول به كار شويد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۳ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۲:۰۲:۰۹ توسط:آكادمي ماهر موضوع: نظرات (0)